Zadnje 3 novičke: Gasilski kviz mladine: Po dolgem času nam je uspelo sestaviti 3 tekmovalne skupine pionirjev, ki so se 17.02.2018 v Stražišču udeležili tekmovanja v gasilskem kvizu za mladino. Za dosežene rezultate jim čestitamo!          70. let PGD Golnik: V soboto 17.6. s pričetkom ob 16. uri bomo pri PGD Golnik praznovali 70 letnico društva. Vabljeni.          Kurjenje v naravi: Vse krajane, ki se odločajo za kurjenje v naravi pozivamo, naj ognja ne puščajo brez nadzora, saj je bilo letos potrebno že kar nekajkrat posredovati. Še najbolje pa je, da pred nameravanim kurjenjem o tem obvestijo Center za obveščanje (112) in na koncu tudi sporočijo, ko je ogenj ugasnjen.          Zadnja intervencija (19.02.2018): Požar osebnega vozila, Golnik: Ob 23.29 so nas obvestili, da na parkirišču pred stanovanjsko hišo na Golniku gori avto. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Golnik so vozilo pogasili. Pri tem je zagorela tudi balkonska ograja nad vozilom, ki so jo pravočasno pogasili.
Prostovoljno gasilsko društvo Jože Starič Golnik
Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke zgolj zaradi varstva podatkov mladih članov in zaščito pred nepooblaščenimi dostopi. Piškotkov ne uporabljamo za kakršnokoli sledenje ogledov ali z namenom marketinških akcij. Z nadaljevanjem ogleda naših strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Skip Navigation Links
Domov
ObjaveExpand Objave
DruštvoExpand Društvo
OperativaExpand Operativa
ČlanstvoExpand Članstvo
Galerija slikExpand Galerija slik
Storitve
Kontakt
Povezave
 
Dobrodošli na spletnih straneh PGD Jože Starič Golnik

Društvo je bilo ustanovljeno na pobudo Jožeta Stariča, ki je daljnega leta 1946 prišel na Golnik in se zaposlil kot pleskarski mojster v Golniški bolnici. Ta se je imenovala Zvezni inštitut za TBC Golnik. Jože Starič se je povezal s takratnim direktorjem, Dr. Tomažem Furlanom, in predlagal, da bi tovrstna ustanova morala imeti svojo gasilsko četo za potrebe požarne varnosti tako bolnice kot tudi celega kraja Golnik. Na ta predlog je Dr. Furlan seveda takoj pristal. Takoj po pridobitvi dovoljenja direktorja je Starič začel zbirati člane za prostovoljno gasilsko četo, ker pa sploh ni bilo težko, saj je bilo takrat na Golniku dovolj moške delovne sile. Domačinov sicer ni bilo, bili pa so priseljenci iz raznih krajev Slovenije.

Tedanje vodstvo bolnice Golnik je na svojem sestanku preučilo Staričev predlog in ga v daljši razpravi podprlo. Bolnica je kupila najnujnejšo opremo za pričetek usposabljanja gasilske čete, ki je bila po takratnem zapisu ustanovljena dne 9. 9. leta 1946. Imenovala se je Lokalna gasilska četa za zvezni inštitut bolnišnice Golnik.

Ker je bil ustanovni občni zbor šele leta 1947, praznujemo jubilej 70 let delovanja leta 2017. Ta pomembni dogodek smo med drugim obeležili z izdajo zbornika, v katerem pišemo o prehojeni poti PGD Golnik.

Vrsto let je za gasilsko društvo skrbela Bolnišnica Golnik, ki je društvo ustanovila. Pobudnik za to je bil Jože Starič, čigar ime je še danes v imenu društva. Vrsto let je društvo opremljala Bolnišnica Golnik in tudi odstopila prostor, kjer smo se lahko sestajali ter izobraževali. Po letu 1986 ni bilo več toliko pomoči s strani bolnišnice in se je društvo moralo prebijati po svojih močeh. Pozneje, leta 1995, smo prvič sami kupili novo orodno vozilo Renault Trafic. Pri tem nakupu smo sodelovali sami gasilci s prispevkom krajanov, KS Golnik, Bolnišnice Golnik, Gasilskega poveljstva Kranj in Ministrstva za obrambo Slovenije. Leta 2014 smo kupili novo vozilo za prevoz moštva, leta 2016 pa smo še vedno dobro ohranjeno vozilo GV-1 zamenjali in s pomočjo MO Kranj in GZMO Kranj kupili novo vozilo Mercedes Sprinter 4x4.

Biti kos vsem nalogam v gasilstvu zahteva nenehno izobraževanje, usposabljanje in urjenje.

Gasilci smo ljudje, ki se izobražujemo in usposabljamo za pomoč sokrajanom v stiski ali nesreči, ki bi jo povzročil ogenj ali naravna nesreča. Zato vabimo vse zainteresirane krajane, otroke in mladino da se nam pridružijo.

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!

Naši glavni podporniki:
G-Rega, Gregor Omersa s.p.CondyTransportSodexo
Optika OkeAvtoličarstvo ČesnikGostilna pri Bajdu
Avtoličarstvo Pavel DebeljakSoboslikarstvo in pleskarstvo Tomaž DebeljakStanovanjski bloki na Golniku
Monicolor d.o.o.Računovodski servis Lidija RadakovićBar Košuta
Lasersko graviranje Obrh, Nenad Košir s.p.DMS d.o.o. Golnik
Poleg zgoraj naštetim se za finančno pomoč zahvaljujemo tudi vsem krajanom KS Golnik, ki vsako leto prispevajo za gasilske koledarje, GZ Mestne občine Kranj, Krajevni skupnosti Golnik, Peko Tržič, Verigi Lesce, Kliniki Golnik in vsem ostalim, ki nas finančno ali kako drugače podpirajo.
 
PGDGolnik.NET by G-Rega, Gregor Omersa s.p.