Zadnje 3 novičke: 70. let PGD Golnik: V soboto 17.6. s pričetkom ob 16. uri bomo pri PGD Golnik praznovali 70 letnico društva. Vabljeni.          Kurjenje v naravi: Vse krajane, ki se odločajo za kurjenje v naravi pozivamo, naj ognja ne puščajo brez nadzora, saj je bilo letos potrebno že kar nekajkrat posredovati. Še najbolje pa je, da pred nameravanim kurjenjem o tem obvestijo Center za obveščanje (112) in na koncu tudi sporočijo, ko je ogenj ugasnjen.          Prvi posredovalci z AED: Včeraj se je na Golniku zaključil tečaj za prve posredovalce z AED (avtomatskim defibrilatorjem). Tečaj so uspešno zaključili 4 člani PGD Golnik in en krajan Golnika.          Zadnja intervencija (25.01.2018): Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, minsko-eksplozivna sredstva: Ob 9.55 so na Golniku v občini Kranj pri izkopu našli več kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske in Notranjske regije sta na kraju uničila približno 250 kosov pehotnega streliva in vžigalnikov. Sedem kosov minometnih min sta odpeljala na skladiščenje na Drulovko. Požarno so kraj zavarovali gasilci PGD Golnik. O intervenciji so bile obveščene pristojne službe in organi. 7x minometna mina kaliber 81mm, pehotno strelivo carcano 6,5mm 166 kosov, pehotno strelivo 7,9=74 kos, vžigalnik IR 81 4 kosi, Vse uničeno na kraju razen 7 minometnih na Drulovko. Policija in PGD Golnik
Prostovoljno gasilsko društvo Jože Starič Golnik
Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke zgolj zaradi varstva podatkov mladih članov in zaščito pred nepooblaščenimi dostopi. Piškotkov ne uporabljamo za kakršnokoli sledenje ogledov ali z namenom marketinških akcij. Z nadaljevanjem ogleda naših strani se strinjate z uporabo piškotkov.
Skip Navigation Links
Domov
ObjaveExpand Objave
DruštvoExpand Društvo
OperativaExpand Operativa
ČlanstvoExpand Članstvo
Galerija slikExpand Galerija slik
Storitve
Kontakt
Povezave
 
V PGD Golnik imamo kar precej opreme za zaščito in reševanje. Precej nas je opremila že naša gasilska zveza, veliko opreme, ki je bolj specifična, pa smo nakupili sami. Poleg motorne brizgalne, ki je obvezna oprema vsakega društva imamo med drugim še 3 električne agregate, 3 električne potopne črpalke, pionirsko potopno črpalko, 4 izolirne dihalne aparate in dve motorni žagi.

Motorna brizgalna Rosenbauer FOX III 8/8
MB Rosenbauer FOX III 8/8
Tip motorja: BMW
Prostornina: 1170 cm3
Zmogljivost: Maks. 50 kW pri 4500o/min
Leto izdelave: 2007 

Pionirska motorna brizgalna
Pionirska motorna brizgalna
Proizvajalec:: Tomos
Leto izdelave:

Električni agregat 5kW
Električni agregat 5kW
Proizvajalec:: Honda
Moč: 5kW

Električni agregat 2,5kW
Električni agregat 2,5kw
Proizvajalec:: Honda
Moč: 2500W
Količina: 2 kosa

Električne potopne črpalke

Izolirni dihalni aparati
Drägger
Material: ogljikova vlakna
Količina: 2 kosa

Interspiro
Material: jeklo
Količina: 2 kosa

Motorna žaga Husqvarna
Motorna žaga Husqvarna 460
Dolžina meča: 45 cm
Leto izdelave: 2007

Motorna žaga Stihl
Motorna žaga Stihl MB280
Dolžina meča: 45 cm
Leto izdelave: 2008
 
PGDGolnik.NET by G-Rega, Gregor Omersa s.p.